Dier N Plezier Driebergen

Voeding

De voeding is de basis voor een goede gezondheid en dat is wat we willen als we een hond verzorgen. Om deze basis te krijgen en te onderhouden is een goede voeding dat bij uw hond past van belang.
Er zijn velen soorten voeding op de markt, hieronder beschreven in welke soorten deze verkrijgbaar zijn.

De verschillende voedingen die er zijn zijn onder te verdelen in 3 soorten:

Brokken:

Dit is de makkelijkste manier van voeren. Deze heb je in vele soorten en maten. Belangrijk bij het voeren van brokken is om te kijken naar de hond en zijn energie behoefte. In brok zijn daar verschillende variaties in te vinden. Voer voor de actieve hond, voor de hond met gewrichts en/of huid problemen, maar ook voeding voor de hond met een allergie. Aan iedere soort is gedacht.

KVV (Kompleet Vers Vlees):

Dit is voeding in vleesvorm voor de hond en ook deze is in vele soorten te verkrijgen. Het vers vlees voeren kan een aanvulling zijn op het brokken gedeelte (er moet minimaal 8 uur tussen de maaltijden zitten i.v.m. de vertering) of een volledige voeding van de hond. Hierin kan worden ingespeeld op bijv. allergieën en diëten voor bijv. de pancreas voor honden met verteringsproblemen. De meeste KVV voeding in de vriezer maar we hebben ook handige pakketten buiten de vriezer.

BARF (Bones and Raw Food):

Dit is een voedingsmethode waarbij de eigenaar van de hond zelf het dieet samen stelt van de hond. De basis wordt gevormd door vlees, botten en organen van verschillende diersoorten. De eigenaar dient er zelf voor te zorgen dat de hond al zijn voedingsstoffen binnenkrijgt. Dit eist een goede studie en deskundigheid. Ingrediënten zijn verkrijgbaar bij -islamitische- slagerijen, slachthuizen en tussenpersonen.

Voor meer informatie en adviezen over de juiste voeding en aanvullingen kom gerust binnen dan kijken we samen wat het beste is voor uw hond.

De makkelijkste manier van voeren zijn natuurlijk de brokken. Deze zijn makkelijk in gebruik en handig om mee te nemen.
Ook in de brokken zijn verschillende soorten te verkrijgen. Zoals de geperste brok, de croque brok.