Dier N Plezier Driebergen

Voeding

Voeding

Bij de verzorging van een kat komt veel kijken. Op de eerste plaats komt natuurlijk de voeding. Bij zowel de hond als de kat zijn er veel verschillende soorten voeding te verkrijgen. In de loop der jaren zijn er veel onderzoeken gedaan naar de juiste voeding voor iedere soort kat. Zo zijn er voedingen aangepast op de energiebehoefte voor de binnenkat en de buitenkat, maar ook voor de langharige kat en de senior.

Bij katten kennen we 3 soorten voeding:

Brokken:

Dit is eigenlijk bij katten de meest gebruikte vorm. Alles wat een kat nodig heeft aan voedingsstoffen zitten in de brok verwerkt. Ook is een brok beter voor de tanden. Het vermindert de aanslag van tandplaque dat later tandsteen wordt. Ook zijn er in brokken zoals hierboven al beschreven veel varianten op de energiebehoefte van de kat.

KVV (Kompleet Vers Vlees):

Deze variant hebben we voor de kat in de vriezer, maar ook buiten de vriezer in handige verpakkingen. Dit is een versvlees voeding met alle aanvullingen voor de dagelijkse energiebehoefte van de kat. Dit wordt nog wel eens verward met de maaltijdzakjes van bepaalde merken. Deze zijn echter bedoeld als aanvulling van een maaltijd, maar zeker niet voldoende om als volledige maaltijd op zich te dienen.

BARF (Bones and Raw Food):

Dit is een voedingsmethode waarbij de eigenaar van de kat zelf het dieet samenstelt. De basis wordt gevormd door vlees, botten en organen van verschillende diersoorten. De eigenaar dient er zelf voor te zorgen dat de hond al zijn voedingsstoffen binnenkrijgt. Dit eist een goede studie en deskundigheid. Ingrediënten zijn verkrijgbaar bij -islamitische- slagerijen, slachthuizen en tussenpersonen.

De makkelijkste manier van voeren zijn natuurlijk de brokken. Deze zijn makkelijk in gebruik en handig om mee te nemen.